Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ

To wikipedia δινει μια εξηγηση για το τι ειναι γυμνισμος και το πως συμπεριφερονται
οι γυμνιστες:

"Οι γυμνιστές πιστεύουν ότι το γυμνό ανθρώπινο σώμα πρέπει να είναι αποδεκτό, να είναι σεβαστό και να το χαιρόμαστε. Πιστεύουν ότι η θέα του γυμνού σώματος δεν είναι ντροπή, δεν διαφθείρει, δεν είναι υποτιμητική ή επικίνδυνη. Δεν θωρούν ότι η συνεύρεση γυμνών ανθρώπων είναι κάτι ανήθικο ή σεξουαλικό. Πιστεύουν ότι η γύμνια είναι μία υγιής φυσική κατάσταση, ότι η γύμνια είναι η πιο αγνή μας κατάσταση μια και έχουμε γεννηθεί γυμνοί.

Το μοντέρνο κίνημα του γυμνισμού είναι μια αναβίωση αρχαίων εθίμων που ήταν κυρίαρχα σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Ακόμα και οι Εσκιμώοι πήγαιναν γυμνοί στα ιγκλού τους. Την σημερινή εποχή μόνο μερικές απομονωμένες φυλές συνεχίζουν την πρακτική της γύμνιας με λίγα ή ακόμα και καθόλου ρούχα. Υπάρχουν τέτοιες κοινότητες στον Αμαζόνιο, στην υποσαχάρια Αφρική και στην Νέα Γουινέα.

Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συγχέεται με την επιθυμία κάποιου να δει άλλους γυμνούς για σεξουαλικούς λόγους (ηδονοβλεψίας), ή με την επιθυμία κάποιου να τον δουν γυμνό για σεξουαλικούς λόγους (επιδειξίας).

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με το να είναι γυμνοί γίνονται πιο αποδεκτοί από τους άλλους για αυτό που είναι, τόσο σωματικά όσο πνευματικά και συναισθηματικά. Χωρίς ρούχα η κοινωνική τάξη του καθενός δεν είναι άμεσα ορατή".


Ο γυμνισμος δεν ειναι τωρινο φαινομενο.Η πρωτη λεσχη γυμνιστων ιδρυθηκε το 1903 στην γερμανια.Το μεγαλο ξεσπασμα εγινε ομως μετα το β παγκοσμιο πολεμο οπου το κινημα του γυμνισμου εξαπλωθηκε σε ευρωπη και αμερικη αποκτωντας φανατικους οπαδους.
Λεσχες και clubs ιδρυθηκαν ωστε οι γυμνιστες να εχουν το δικο τους χωρο και να εκφραζονται ελευθερα.
Τοτε ξεκινησε και στην ελλαδα αλλα οι αντιδρασεις κυριως απο την εκλησια ηταν εντονες.Γυμνιστες κυνηγηθηκαν και πολεμηθηκαν.Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα ο γυμνισμος στην ελλαδα να μην εχει την ανθηση και την αποδοχη που εχει σε αλλες χωρες.
Στην σημερινη εποχη ο γυμνισμος μπορει να μην εχει το ρευμα που ειχε πριν μερικα χρονια αλλα συνεχιζει να εχει φανατικους οπαδους.
Ξενοδοχεια,camping,clubs,οργανωμενες παραλιες υπαρχουν σε πολλες χωρες του κοσμου και προσφερουν ιδανικες συνθηκες για τους γυμνιστες.
Ποιο φιλικη χωρα για γυμνισμο στην ευρωπη κατα την γνωμη μου ειναι η γαλλια και κατα
δευτερο λογο η ισπανια.Σ αυτες τις χωρες υπαρχουν πολλα ξενοδοχεια μονο για γυμνιστες
με το cap d agde στην γαλλια να ξεχωριζει.
Πολυ φιλοι του γυμνισμου υπαρχουν και στην β ευρωπη,δεν θα ξεχασω σε ενα προσφατο ταξιδι μου στην γερμανια ενα παρκο στην καρδια της πολης οπου μπορουσες να κανεις ανετα γυμνισμο.
Φιλικες συνθηκες για γυμνισμο υπαρχουν και στην αμερικη στα νησια της καραιβικης και στην αυστραλια.
Στην ελλαδα δυστυχως τα πραγματα ειναι διαφορετικα,νομικο πλαισιο δεν υπαρχει οπως και δεν υπαρχει καμια επισημη παραλια γυμνιστων.Απο ξενοδοχεια υπαρχει ενα στα σφακια στην κρητη οπου επιτρεπεται ο γυμνισμος και δυο τρεις πανσιον στα ιονια νησια.
Παρ ολα τα προβληματα ομως και τις ταμπελες που συνεχως ξεφυτρωνουν και αναγραφουν "απαγορευεται ο γυμνισμος" υπαρχουν καποιες οργανωμενες και μη παραλιες οπου ακομα μπορεις να κανεις γυμνισμο.
Ας ειναι καλα τα νησια μας και η πληθωρα παραλιων που εχουμε.Ποιο φιλικο νησι για γυμνισμο φυσικα και ειναι η κρητη οπου καθε καλοκαιρι την επισκεπτονται πολοι ελληνες και ξενοι γυμνιστες.
Μεσα απ αυτο το Blog θα προσπαθησουμε να κανουνε μια καταγραφη των παραλιων αυτων.Να μην ξεχναμε οτι πολλες απο τις in και κοσμικες παραλιες της πατησαν πρωτα γυμνιστες ωσπου ηρθαν οι ......βαρβαροι με την ομπρελα ξαπλωστρα.
Νομιζε αν υπηρχε ενας σαφες νομικο πλαισιο και χαρακτηριζονταν καποιες παραλιες σαν παραλιες γυμνιστων πολλα απο τα προβληματα θα ειχαν λυθει και οπωσδηποτε θα ειχαμε και αυξηση των γυμνιστων.
Ο γυμνισμος ειναι επισης και μια τεραστια τουριστικη βιομηχανια και θα μπορουσαμε σαν χωρα να την εκμεταλευτουμε αλλα εδω δεν γινονται βασικα πραγματα...
Τι ειναι αυτο ομως που κανει τον γυμνισμο να ξεχωριζει?Με πολλους γνωστους που το εχω συζητησει μου λενε "τοση φασαρια για ενα κομματι υφασμα? ποια ειναι η διαφορα?"
Το σιγουρο ειναι οτι αν δεν το δοκιμασεις εστω και μια φορα δεν μπορεις να το νοιωσεις,να καταλαβεις την διαφορα.Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι και μεσα σ αυτους και εγω που δοκιμασαν μια φορα να κανουν ειτε απο περιεργεια ειτε λογω συνθηκων και απο τοτε απο αυτη την μια και μοναδικη φορα αγαπησαν τον γυμνισμο.
Για μενα γυμνισμος σημαινει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,νοιωθω ελευθερος οταν το κανω ,χωρις αγχος κομπλεξ και προκαταληψεις σαν να φευγει ενα βαρος απο πανω μου,αυτο το βαρος που σηκωνουμε καθημερινα στην δουλεια στο σπιτι γενικα στην κοινωνια που ζουμε και υποχρεωτικα πρεπει να ειμαστε..καπως...να ειμαστε... ψευτικοι, προσπαθωντας να ανταπεξελθουμε στα προβληματα που λιγο πολυ ολοι αντιμετωπιζουμε.
Θα ηθελα να σας παραθεσω ορισμενες αποψεις απο ορισμενους φιλους συναγωνιστες για το τι σημαινει γυμνισμος οπως εκφραστηκαν σε αλλο καναλι οπου ειχαμε κανει μια παρομοια προσπαθεια.
"Αίσθηση απόλυτης ελευθερίας και ηδονή χωρίς ντροπή μακριά από το βάρος των ρούχων, δείχνεις την ομορφιά του γυμνού σώματος".

"Απελευθέρωση: σωματική&ψυχική, γίνεσαι ένα με τη φύση, εφόσον δεν γεννιόμαστε με ρούχα.Προσωπικά νιώθω να γίνομαι ένα Με το χώρο που με περιβάλλει, τότε μόνο νιώθω πραγματικά ελεύθερος.Εφόσον τότε γκρεμίζετε το εγώ και μένει η αλήθεια γυμνή, δηλαδή όπως γεννιόμαστε.Είναι σαν να γινόμαστε πάλι μωρά"


"ΗΔΟΝΗ!!!!"

"elefteria stin fysh.Opos genithikame!"

"ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΜΑΣ. ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΙΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ..."

" Eley8eria kai isothta... Ksefeygo apo thn ka8hmerinothta, ta komplex tis koinonias kai briskoyme se ena oytero periballon opoy den yparxei taksikh diafora kai den xreiazesai na antagonizese me alloys."

"gia sas lipon pedia gimnistis ime peripoy 10 eti exo di k akoysi poles xazomares edo brika kapio noima giayto k grafo ego kano gimnizmo GIATI me apeleytheroni apo skepsis apo anxos apo ntropi k pola alla poy mas bareni i kathimerinotita otan pao se mia paralia k ta petao ekso ine san na klino enan diakopti k erxete i iremia den skeftome den ntrepome den asxoloyme,k ksekoyrazome ayto ine gia emena o gimnizmos,oso gia to sxolio gia tin paralia tis thasoy simfono apolita k pigeno kathe xrono anilipos kapies meres apla k mono gia tin proanaferomeni iremia,ime apo aleksandroypoli k den exi paralies gimniston poy na prosferi ayta ta opia proanefera,exi mia stin mesimbria alla pane k matakides k kozmos poy den kani gimnizmo omos kathimerines meres mporis na kanis gimnizmo epidi ine makria apo tin poli k den pai kozmos,i paralia ine aperanti k kathari me poli amo alla k braxakia ine diladi gia ola ta goysta.ayta apo emena,opios theli na sizitisoyme mpori na stili mail k na ta poyme"

"Ηρεμία και επαφή με τη φύση. Χαλάρωση και ελευθερία..."

"Κάτι απίστευτα όμορφο μα συνάμα και ασθησιακό......
Υπέρμετρα απελευθερωτικό μα και πολύ δεσμευτικο....
Απίστευτα πρωτόγονο απόρροια του πολιτισμικού μας οργασμού..
Αθεράπευτα ρομαντικό στον κυκεώνα του κυνισμού που ζούμε...."

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..........ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ."

"gymnismos einai mia aisthish eleytherias apovaleis pragmata kai nkomplex poy den xreiazomaste shmera. to pan einai a niotheis aneta eite ntymenos hte gymnos."

" ΟΤΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..................."

"ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΥΘΕΡΙΑΣ,ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
ΓΥΜΙΣΜΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΤΙ."


" Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΒΙΝΣΩΚΡΟΥΣΟΝΙΣΜΟΣ …
ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ… ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ.
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΑΠΛΩΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙΣ (ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ) ΝΙΩΘΕΙΣ ΝΑ ΓΑΡΓΑΛΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΝΕΥΡΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΙ ΟΥΣΙΑ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΣΟΥ.
ΚΟΙΤΑΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΠΑΝΩ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ… ΚΑΙ ΛΕΣ, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ."

Αυτες ειναι ορισμενες αποψεις για το τι σημαινει γυμνισμος.Εγω κατι τελευταιο θελω μονο να πω σ αυτους που για τον χ λογο δεν γουσταρουν τον γυμνισμο...Ρε παιδια υπαρχουν χιλιαδες παραλιες για τα δικα σας γουστα,αφηστε λοιπον αυτες τις λιγες παραλιες οπου μπορεις να κανεις γυμνισμο ησυχες και αποδεχτειτε την διαφορετικοτητα ορισμενων,Ο γυμνιστης δεν ειναι θεαμα ουτε ευκαιρια για να παρουμε ματι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου