Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΛΙΕΣ -ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΜΟΥ

Στο "μικροσκόπιο" του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η αναγνώριση, από την Κτηματική Υπηρεσία Λακωνίας, παραχωρητηρίου του 18ου αιώνα, με το οποίο, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, πωλήθηκε έκταση 6 στρεμμάτων, στην χαρακτηρισμένη ως NATURA παραλία Σίμου, της Ελαφονήσου, για την ανέγερση κατοικιών.

Κύκλοι του υπουργείου και συμβολαιογράφοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις καθώς η αναγνώριση του παραχωρητηρίου έγινε χωρίς να υπάρχει Κτηματολογικός Πίνακας, όπου να απεικονίζεται επακριβώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην περιοχή.

Δεν νοείται, λένε, τίτλος ιδιοκτησίας, χωρίς δυνατότητα επίγειου προσδιορισμού του.

Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, ως διάτρητα τα παραχωρητήρια του 18ου αιώνα, τονίζοντας, ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεις, μετά από εκατό και πλέον χρόνια, ένα παραχωρητήριο, χωρίς ακριβή προσδιορισμό των ορίων του.

Η δημοσιοποίηση του θέματος, είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Πολεοδομίας Λακωνίας, που επέβαλε διακοπή εργασιών, μερική ανάκληση της άδειας και τα προβλεπόμενα πρόστιμα ανεγέρσεως και διατηρήσεως αυθαιρέτου.

Υπενθυμιζεται οτι πωλητής της έκτασης ήταν ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος, στον οποίο η Κτηματική Υπηρεσία Λακωνίας, αναγνώρισε δικαιώματα επί της έκτασης, με βάση το επίμαχο παραχωρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου