Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ TOP 10 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τρία ελληνικά νησιά, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στα 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr. Ειδικότερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:
Ρόδος:
Το νησί της Ρόδου, το οποίο ανήκει στα Δωδεκάνησα, έχει όλα όσα χρειάζεται για να το χαρακτηρίσει κανείς ειδυλλιακό. Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διακοπές ξεκούρασης και χαλάρωσης, θα πρέπει να οπωσδήποτε να επισκεφθούν τις εξωτικές παραλίες της Καλλιθέας. Η Ρόδος προσφέρει καταπληκτικές παραλίες αλλά και έναν ακόμα πιο όμορφο υποβρύχιο κόσμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερος γνωστός στους κύκλους των καταδυτών. Ένα πολύ γνωστό αξιοθέατο της Ρόδου είναι οι Πεταλούδες: μια προστατευμένη περιοχή, γνωστή ως η κοιλάδα με τις Πεταλούδες, την οποία επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι αμέτρητες πεταλούδες. Η πόλη της Ρόδου είναι ένα από τα μέρη που κάθε επισκέπτης του νησιού αξίζει να δει: Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Οδός Ιπποτών καθώς και η Μεσαιωνική πόλη αποτελούν ξεχωριστά στολίδια του νησιού.
Κέρκυρα:
Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, το οποίο χαρακτηρίστηκε και ως παράδεισος από τον ποιητή Όμηρο. Εξαιτίας της πλούσιας βλάστησής της είναι και γνωστή ως «το πράσινο νησί». Το νοτιότερο τμήμα της είναι στολισμένο από ελαιώνες οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα. Η Κέρκυρα προσφέρει όλων των ειδών παραλίες και για όλες τις προτιμήσεις. Μια από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες είναι αυτή δίπλα από τη λίμνη Κορησσία, στο βορειο-δυτικό μέρος του νησιού. Κόσμημα του νησιού αποτελεί η πρωτεύουσα του, της οποία η αρχιτεκτονική είναι σε βενετσιάνικο ρυθμό. Στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας οι ειδυλλιακοί θαλάσσιοι κόλποι καθώς και η Ιερά Μονή αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.
Σαντορίνη:
Στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, το οποίο είναι αποτέλεσμα ηφαιστιακών εκρήξεων, έχουν δημιουργηθεί θεαματικά τοπία. Χαρακτηριστικό του κυκλαδίτικου νησιού της Σαντορίνης είναι τα λευκά σπίτια με τα μπλέ παράθυρα, χτισμένα σε απόκρημνες πλαγιές . Ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα είναι το κοιμώμενο ηφαίστειο και οι ανασκαφές των ερειπίων στην παλαιά Καμμένη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την αρχαία ελληνική ιστορία. Οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν ανάμεσα στους ανενεργούς κρατήρες και να απολαύσουν τη θέα άλλων κυκλαδίτικών νησιών. Το μαγευτικό αυτό τοπίο κάνει τη Σαντορίνη νούμερο ένα προορισμό για ζευγάρια.
Μαγιόρκα:
Η Μαγιόρκα ανήκει στις Βαλεαρίδες Νήσους και είναι το πιο διάσημο νησί της Ευρώπης. Το νησί και ιδιαίτερα οι περιοχές Playa de Palma και El Arenal είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή που διαθέτει καθώς και για τα πολυάριθμα clubs και bars. Η Μαγιόρκα είναι επίσης δημοφιλής για τους υπέροχους τιρκουάζ κόλπους της, τις παρθένες αμμώδεις παραλίες της και τα ιστορικά κτίριά της, όπως για παράδειγμα το Cathedral La Seu και το Palacio Real de la Almudaina στην Palma. Οι επισκέπτες για να καταλάβουν καλύτερα τη μαγεία του νησιού θα πρέπει να τολμήσουν να γνωρίσουν κάθε γωνιά του. Τα ειδυλλιακά χωριουδάκια, οι τοπικές αγορές και η παραδοσιακή ζωή της Μαγιόρκα περιμένουν τους τουρίστες.
Γκραν Κανάρια:
Το ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια είναι γνωστό ακόμα και ως Μικρή Ήπειρος λόγω των μεγάλων κλιματικών αλλαγών του. Βρίσκεται 125 μίλια μακριά από τις ακτές της δυτικής Αφρικής. Στο νότιο μέρος του νησιού το κλίμα είναι τροπικό και ξηρό, ενώ το βόρειο τμήμα του νησιού έχει κλιμα υποτροπικό. Το βουνό Pozo de las Nieves στο κέντρο του νησιού, το οποίο βρίσκεται στα 2.000 μέτρα, αποτελεί πόλο έλξης για λάτρεις της πεζοπορίας από όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του νησιού είναι η παραλία Dune κοντα στην πόλη Maspalomas, μια πόλη στο νότιο μέρος του νησιού. Όσοι αγαπούν την τέχνη, θα πρέπει να επισκεφθούν την πρωτεύουσα Las Palmas στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου μπορούν να απολαύσουν καταπληκτικά κτίρια,όπως το Cathedral Santa Ana. Ένα ακόμα highlight είναι το φρούριο Castillo de la Luz, το οποίο χρησιμοποιείται κατά την παρούσα περίοδο ως μουσείο.
Τενερίφη:
Η Τενερίφη είναι το μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων. Οι επισκέπτες του θα ανακαλύψουν τεράστιες εναλλαγές στα τοπία του: ένα από τα πιο ιδαίτερα αξιοθέατα της Τενερίφης είναι οι απότομες βουνοπλαγίες της και τα υπέροχα πευκοδάση της που προσελκύουν αμέτρητους φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο. Από το βουνό Pico del Teide, το οποίο δεσπόζει στα 3718 μέτρα, μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τους ανενεργούς, επιβλητικούς κρατήρες του νησιού. Η Τενερίφη είναι πολύ γνωστή και για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της. Μην παραλείψετε λοιπόν να επισκεφθείτε το μοναδικό πάρκο της "Loro Parque".
Ίμπιζα:
Το νησί Ίμπιζα είναι γνωστός προορισμός ιδιαίτερα για νεαρούς ταξιδιώτες μιας και θεωρείται παγκοσμίως το νούμερο ένα hotspot της ηλεκτρονική μουσικής σκηνής . Σε clubs όπως το Pacha, το Space ή το Amnesia, διάσημοι DJs παγκοσμίου φήμης δημιουργούν μια άλλη διάσταση τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ίμπιζα φιλοξενεί το μεγαλυτερο club του κόσμου: το Privilege μπορεί να στεγάσει 10.000 κόσμο . Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα μικρά, στενά δρομάκια, να περιηγηθούν στα άφθονα ιδανικά σημεία της πόλης και να απολαύσουν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του νησιού. Το νησί προσφέρεται και για αυτούς που αναζητούν ρομαντικές διακοπές: μπορεί κανείς να θαυμάσει υπέροχα ηλιοβασιλέματα από το Es Vedrà.
Φουερτεβεντούρα:
Η Φουερτεβεντούρα είναι γνωστή για τους δυνατούς ανέμους της και γι’ αυτό αποτελεί ένα παράδεισο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στο ηφαιστιογενές αυτό νησί οι surfers και οι windsurfers μπορούν να βρουν ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους. Το νησί βρίσκεται περίπου 70 μίλια μακριά από τις ακτές του Μαρόκο και αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού τόσο για τις υπέροχες λευκές παραλίες του, όσο και για τις μαύρες ηφαιστειογενείς εκτάσεις του. Το τουριστικό hotspot είναι το Costa Calma, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού: εκεί οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν βόλτες στις παραλίες κατα μήκος της περίπου 20 μιλίων χερσονήσου.
Λανζαρότε:
Με την πρώτη ματιά η Λανζαρότε φαντάζει να έχει ένα φτωχό τοπίο, το οποίο έχει διαμορφωθεί με τον καιρό μέσα από τις ηφαιστιακές εκρήξεις. Οι επισκέπτες, οι οποίοι εξευρενούν πιο πολύ, ανακαλύπτουν καταπληκτικά αξιοθέατα. Στο εθνικό πάρκο Timanfaya οι ταξιδιώτες μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και οι εικόνες εκεί θυμίζουν την ηφαιστιακή καταγωγή του νησιού: στο εστιατόριο El Diablo, το οποίο βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο, το φαγητό μαγειρεύεται πάνω σε λάβα. Η Λανζαρότε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων και προστατεύεται από την UNESCO ως καταφύγιο της βιόσφαιρας.
Μενόρκα:
Η Μενόρκα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων. Εκτός από τις συνηθισμένες ανέσεις που προσφέρει στους παραθεριστές το νησί είναι ιδιαίτερα γνωστό και για την ύπαρξη μεγαλιθικών μνημείων: τα αρχαία ερείπια και τα πολυάριθμα μέρη ανασκαφών αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους εκδρομείς. Οι επισκέπτες αξίζει να επισκεφτούν το όμορφο λιμάνι Fornells στο βόρειο τμήμα του νησιού και να δοκιμάσουν παραδοσιακούς ψαρομεζέδες στα εστιατόρια της περιοχής. Το βουνό Toro αποτελεί το υψηλότερο σημείο του νησιού στα 357 μέτρα. Από εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει μια φανταστική θέα όλου του νησιού.
Κείμενο: Αλέκος Λιδωρίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου