Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΘΑΣΟΣ

Την θασο την επισκεφτηκα περσι και για μενα ηταν μια εκπληξη.Ειχα πολλα χρονια να την επισκεφτω και δεν θυμομουν το ποσο ομορφο νησι ειναι και τις καταπληκτικες παραλιες που εχει.Δεντρα,αμμουδια,υπεροχη θαλασσα τα τρια στοιχεια που συναντας σχεδον σε ολες τις παραλιες του νησιου.
Υπεροχα τοπια,μαγευτικες τοποθεσιες σε κανουν να το λατρεψεις το νησι τις θασου,το συνιστω ανεπιφυλακτα για οποιον θελει ηρεμια,χαλαρωση,καλο φαι και ,ομορφες παραλιες.Οχι βεβαια οτι υστερει σε διασκεδαση αλλα σιγουρα δεν θα σε κανει να το επιλεξεις γι αυτο τον λογο,δεν ειναι το δυνατο του σημειο.
Το νησι ειναι μικρο και το γυρνας ευκολα,εκτος απο τα παραθαλασια υπαρχουν καποια πολυ ομορφα ορεινα χωρια.

Λοιπον στο θεμα μας τωρα παμε να δουμε τις παραλιες που ξεχωρισα.

1)Χρυση αμμο(golden beach)
H παραλια ξεκιναει απο την σκαλα παναγιας και φτανει εως στην σκαλα ποταμιαςΤο περιβαλλον καταπρασινο,μεγαλη παραλια με αμμο(το λεει και το ονομα τις),ιδανικη για κολυμπι σε πεντακαθαρα νερα.Απο τις καλυτερες.
2)Ψιλλη αμμος
Λιγο εξω απο τον ποτο πηγαινοντας για κοινυρα απο τις πιο in παραλιες του νσιου με πολυ κοσμο,η παραλια με αμμο,οπως βεβαια και μεσα στο νερο.
3)Παραλια ποτου
Eιναι η παραλια που βρισκεται μεσα στο χωριο,φουλ στην ξαπλωστρα-ομπρελα(πραγμα που μου την δινει) αλλα και φουλ σε ομορφες παρουσιες(πραγμα που μου αρεσει πολυ!!)
4)Πευκαρι
Μεσα στις τοπ 5 παραλιες του νησιου.πανεμορφη μεσα στο πρασινο ,καταγαλανα νερα ενα χλμ εξω απο τον ποτο πηγιανοντας για πρινο.
5)Αλυκη
Η πιο γραφικη παραλια του νησιου,πανεμορφο τοπιο μεσα στο πρασινο,πεντακαθαρα νερα ιδανικα για ψαρεμα.εκει βρισκεται και ο παραδοσιακος οικισμος.
6)Παραδεισος
Παραδεισος η καλυτερη παραλια του νησιου!!Θυμιζει καραιβικη και δεν αστειευομαι καθολου,τα βουνα γυρω γυρω καταπρασινα,ψιλλη αμμος, κρυσταλλινα πεντακαθαρα ρηχα νερα(ιδανικα για παιδια)και οταν βγαλει και κανα κυμα τοτε ειναι σκετο ονειρο.Οργανωμενη παραλια με beach bar και εστιατοριο.
Αυτες λοιπον ειναι οι παραλιες που ξεχωρισα,οχι βεβαια οτι δεν υπαρχουν αλλες!Οι παραλιες τπου πρινου,του λιμενα, τις καλλιραχηςτρυπητη,το λιβαδι καθως και αλλες ,αλλες λιγο απομακρες,αλλες ερημικες,μα ολες πανεμορφες .

ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ



ΑΛΥΚΗ



ΠΕΥΚΑΡΙ



ΨΙΛΛΗ ΑΜΜΟΣ



ΠΟΤΟΣ



ΛΙΜΕΝΑΣ


ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ




ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ

Οπως ειπαμε υπαρχουν καποιες ερημικες απομακρες μικρες παραλιες οπου μπορεις να κανεις γυμνισμο χωρις προβλημα,απο τις υπολοιπες μονο στον παραδεισο υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις.

Λοιπον στον παραδεισο υπαρχει ενα οργανωμενο beach bar εστιατοριο απο την αριστερη πλευρα τις παραλιας ετσι οπως την βλεπεις απο την θαλασσα,με ξαπλωστρες ομπρελες,φιλε για beach volley,οργανωμενα πραγματα και πεντακαθαρα.

Απο την δεξια πλευρα τις παραλιας υπαρχει μια καντινα,επισης με ξαπλωστρες,ομπρελες οπου μπορεις να κανεις γυμνισμο ανετα,οπως και στα βραχακια μετα το τελος τις παραλιας.Την εποχη που πηγα εγω (ιουνιος 2008) η συνθεση τις παραλιας ηταν περιπου 60% ντυμενοι 40% γυμνιστες χωρις να μπερδευονται οι μεν με τους δεν (εκτος ελαχισων εξαιρεσεων κυριως απο ελληνες που δεν εχουν μαθει να σεβονται την διαφορετικοτητα του αλλου) και χωρις σημαντικα προβληματα(Οι περιεργοι που δηθεν κανουν βολτα αλλα σκοπος τους ειναι να παρουν ματι,ελληνες βεβαιως και αυτοι.)

Ολα αυτα βεβαια τον ιουνιο,για τους αλλου μηνες και κυριως τον αυγουστο που το νησι βουλιαζει απο κοσμο,τα πραγματα για τους γυμνιστες ειναι πολυ πιο δυσκολα ενω στον παραδεισο σχεδον εκτοπιζονται απο την παραλια προς τα βραχια.

Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα και δεν συμβαινουν μονο στην συγκεκριμενη παραλια.Απο οτι μας ειχε πει ο καντινιερης δινει μαχη καθε χρονο για μπορεσει να κρατησει ενα κομματι τις παραλιας για τους γυμνιστες,ενω οι καταγγελιες εις βαρος του πεφτουν βροχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου